Gebruiker:Guusje

Uit Eerste Hulp Wiki
(Doorverwezen vanaf Guusje)
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik ben Medisch Milieukundig adviseur bij een GGD in de Randstad en verzorg advies over alle factoren in onze omgeving die invloed kunnen hebben op onze gezondheid, denk aan luchtverontreiniging, geluid, gevaarlijke stoffen, bodemverontreiniging, warmte en koude, etcetera. Ook ben ik bezig met het 2e deel van de opleiding tot Gezondheidskundig Adviseur Gevaarlijke Stoffen (GAGS) waarbij mijn taak vooral is hulpverleners te adviseren over de omgang (Eigen veiligheid en behandeling) met patiënten die (mogelijk) in aanraking zijn gekomen met gevaarlijke stoffen en daar (mogelijk) klachten van hebben.

Ik heb Biomedische Gezondheidswetenschappen gestudeerd, en ben dus opgeleid als onderzoeker en heb daarna een Master in Global Health gevolgd, die mij veel heeft geleerd over publieke gezondheid, werken in situaties met beperkte middelen en in verschillende culturen. Mijn specialismen zijn: Thermoregulatie (warmteregeling) in het menselijk lichaam, Rampengeneeskunde, Rampenmanagement, Acute zorg.

Als vrijwilliger ben ik reeds 13 jaar actief als eerstehulp-/evenementenhulpverlener bij diverse organisaties, waaronder het Rode Kruis en heb ik actief (geweest) als Noodhulpteamlid en -teamleider, SIGMA, HGE, en DCE. Ik doe af en toe wat beleidswerk voor de Medische dienst van het Rode Kruis. Ook ben ik 10 jaar NRR BLS-AED instructeur geweest.