Halfzittende houding: verschil tussen versies

Uit Eerste Hulp Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
[gecontroleerde versie][gecontroleerde versie]
Regel 1: Regel 1:
De '''halfzittende houding''' is een houding waarbij een slachtoffer niet rechtop zit en ook niet ligt, maar met een rug schuin naar achter ergens tegenaan leunt. Deze houding wordt voornamelijk gebruikt bij slachtoffers met ademhalingsmoeilijkheden zoals astma en na het inademen van rook. Maar ook partiënten met decubitus worden regelmatig in halfzittende houding gezet waardoor het contactoppervlak kleiner wordt.
+
{{Status|
 +
|mainauthor= [[Jolanda]]
 +
|supervisor= [[Pim]]
 +
|niveau= [[Handleiding#Niveau|Beginner]]
 +
|status= [[Handleiding#Status|Concept]]
 +
}}
 +
 
 +
De '''halfzittende houding''' is een houding waarbij een slachtoffer niet rechtop zit en ook niet ligt, maar met een rug schuin naar achter ergens tegenaan leunt. Deze houding wordt voornamelijk gebruikt bij slachtoffers met ademhalingsmoeilijkheden zoals [[astma]], een [[klaplong]], na het inademen van rook ([[inhalatietrauma]]) of bij [[benauwdheid]] door een [[hartinfarct]]. Maar ook partiënten met [[decubitus]] worden regelmatig in halfzittende houding gezet waardoor het contactoppervlak kleiner wordt.
 +
 
 +
[[Categorie:Woordenlijst]][[Categorie:Breathing]]

Versie van 26 okt 2011 om 11:07

Auteur: Jolanda / Supervisor: Pim / Co-auteur: {{{coauthor}}} / Niveau: Beginner / Paginastatus: Concept. Laatste bewerking: Pim. Zie ook Handleiding.

Eerste Hulp Wiki zoekt schrijvers! Schrijf jij ook mee?

De halfzittende houding is een houding waarbij een slachtoffer niet rechtop zit en ook niet ligt, maar met een rug schuin naar achter ergens tegenaan leunt. Deze houding wordt voornamelijk gebruikt bij slachtoffers met ademhalingsmoeilijkheden zoals astma, een klaplong, na het inademen van rook (inhalatietrauma) of bij benauwdheid door een hartinfarct. Maar ook partiënten met decubitus worden regelmatig in halfzittende houding gezet waardoor het contactoppervlak kleiner wordt.