Evenementenhulp:Soorten

Uit Eerste Hulp Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Auteur: Ehbozwolle / Supervisor: [[]] / Co-auteur: [[]] / Niveau: Beginner / Paginastatus: Incompleet. Laatste bewerking: Wijnand. Zie ook Handleiding.

Eerste Hulp Wiki zoekt schrijvers! Schrijf jij ook mee?


Het aantal soorten evenementen is niet te tellen. Wel valt er een verdeling te maken tussen professionele evenementenhulp welke gedaan wordt door een bedrijf en vrijwillige evenementenhulp welke meestal door een Evenementenhulp:EHBOVereniging.

Professionele evenementenhulp is meestal gericht op landelijke grote evenementen zoals concerten, grote sport evenementen en speciale feesten. Vrijwillige evenementenhulp is vaak bij lokale evenementen. meestal wat kleinschaliger, maar ook het bevrijdingsfestival kan er onder vallen.

Aanvulling: Denk naast hulpverlening ook aan het mogelijk verantwoordelijk stellen (van de hulpverlener of de organisatie) als na een incident blijkt dat niet aan alle wet- en regelgeving is voldaan. Het goed vastleggen van afspraken en verantwoordelijkheden (eventueel aanvullend verzekeren) kan achteraf van groot belang blijken te zijn.