Voorbeeld pagina onderwerp: verschil tussen versies

Uit Eerste Hulp Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
[gecontroleerde versie][gecontroleerde versie]
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Dit is een voorbeeldpagina voor het schrijven van hoofdstukken op Eerste Hulp Wiki. ===Inleiding op onderwerp===In de inleiding wordt een korte introductie gegeven op ...')
 
Regel 1: Regel 1:
 
Dit is een voorbeeldpagina voor het schrijven van hoofdstukken op Eerste Hulp Wiki.
 
Dit is een voorbeeldpagina voor het schrijven van hoofdstukken op Eerste Hulp Wiki.
 
===Inleiding op onderwerp===In de inleiding wordt een korte introductie gegeven op het onderwerp
 
===Inleiding op onderwerp===In de inleiding wordt een korte introductie gegeven op het onderwerp
===Symptomen en klachten===Eerst volgt in verhalende vorm een beschrijving van de bij dit letsel of ziektebeeld behorende klachten en symptomen. Bedenk dat een klacht iets is wat het slachtoffer aan de hulpverlener kan vertellen, bijvoorbeeld: ik heb hoofdpijn,ik ben misselijk of ik heb een pijnlijke grote teen. Een symptoom is iets wat je als hulpverlener kan waarnemen en door het slachtoffer benoemd kan worden, bijvoorbeeld: braken. Je kunt als hulpverlener waarnemen dat iemand gebraakt heeft. Een bleke huid in het geval van shock zal het slachtoffer niet snel noemen als klacht, maar wordt wel door de hulpverlener waargenomen. Dat wordt dan een symptoom genoemd.<br><br>Na de symptomen en klachten beschreven te hebben, worden deze overzichtelijk in een tabel geplaatst, zodat ze in één oogopslag overzien kunnen worden.<br>{| class="wikitable"
+
===Symptomen en klachten===Eerst volgt in verhalende vorm een beschrijving van de bij dit letsel of ziektebeeld behorende klachten en symptomen. Bedenk dat een klacht iets is wat het slachtoffer aan de hulpverlener kan vertellen, bijvoorbeeld: ik heb hoofdpijn,ik ben misselijk of ik heb een pijnlijke grote teen. Een symptoom is iets wat je als hulpverlener kan waarnemen en door het slachtoffer benoemd kan worden, bijvoorbeeld: braken. Je kunt als hulpverlener waarnemen dat iemand gebraakt heeft. Een bleke huid in het geval van shock zal het slachtoffer niet snel noemen als klacht, maar wordt wel door de hulpverlener waargenomen. Dat wordt dan een symptoom genoemd.<br><br>Na de symptomen en klachten beschreven te hebben, worden deze overzichtelijk in een tabel geplaatst, zodat ze in één oogopslag overzien kunnen worden.
 +
 
 +
{| class="wikitable"
 
|-
 
|-
 
! Klachten !! Symptomen
 
! Klachten !! Symptomen

Versie van 17 mrt 2011 om 16:16

Dit is een voorbeeldpagina voor het schrijven van hoofdstukken op Eerste Hulp Wiki. ===Inleiding op onderwerp===In de inleiding wordt een korte introductie gegeven op het onderwerp ===Symptomen en klachten===Eerst volgt in verhalende vorm een beschrijving van de bij dit letsel of ziektebeeld behorende klachten en symptomen. Bedenk dat een klacht iets is wat het slachtoffer aan de hulpverlener kan vertellen, bijvoorbeeld: ik heb hoofdpijn,ik ben misselijk of ik heb een pijnlijke grote teen. Een symptoom is iets wat je als hulpverlener kan waarnemen en door het slachtoffer benoemd kan worden, bijvoorbeeld: braken. Je kunt als hulpverlener waarnemen dat iemand gebraakt heeft. Een bleke huid in het geval van shock zal het slachtoffer niet snel noemen als klacht, maar wordt wel door de hulpverlener waargenomen. Dat wordt dan een symptoom genoemd.

Na de symptomen en klachten beschreven te hebben, worden deze overzichtelijk in een tabel geplaatst, zodat ze in één oogopslag overzien kunnen worden.

Klachten Symptomen
* Klacht 1 * Klacht 2 * Klacht 3 * Symptoom 1 * Symptoom 2 * Symptoom 3 * Symptoom 4 * Symptoom 5
Celtekst Celtekst
Celtekst Celtekst
Celtekst Celtekst
Celtekst Celtekst
Celtekst Celtekst