Synthetische watten: verschil tussen versies

Uit Eerste Hulp Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
[gecontroleerde versie][gecontroleerde versie]
 
Regel 7: Regel 7:
 
}}
 
}}
  
'''Synthetische watten''' zijn gemaakt van polyester en zijn van nature veerkrachtig en vochtdoorlatend. Ze werden tot de introductie van de Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2016ref>Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2016, Het Oranje Kruis en Het Nederlandse Rode Kruis, https://www.ehbo.nl/fileadmin/assets-hetoranjekruis/documents/Nieuws/Richtlijnen/Nederlandse_Eerste_Hulp_Richtlijnen_2016_DEFINITIEF.pdf</ref> gebruikt bij het aanleggen van een [[steunverband]] of [[wonddrukverband]]. De gedachte was dat ze zorgen voor een goede verdeling van de druk die de [[ideaalzwachtel]] geeft. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs voor de meerwaarde van het gebruik van synthetische watten.  
+
'''Synthetische watten''' zijn gemaakt van polyester en zijn van nature veerkrachtig en vochtdoorlatend. Ze werden tot de introductie van de Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2016<ref>Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2016, Het Oranje Kruis en Het Nederlandse Rode Kruis, https://www.ehbo.nl/fileadmin/assets-hetoranjekruis/documents/Nieuws/Richtlijnen/Nederlandse_Eerste_Hulp_Richtlijnen_2016_DEFINITIEF.pdf</ref> gebruikt bij het aanleggen van een [[steunverband]] of [[wonddrukverband]]. De gedachte was dat ze zorgen voor een goede verdeling van de druk die de [[ideaalzwachtel]] geeft. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs voor de meerwaarde van het gebruik van synthetische watten.  
  
 
Zie ook de overzichtspagina met [[verbandmiddelen]].
 
Zie ook de overzichtspagina met [[verbandmiddelen]].

Huidige versie van 8 mrt 2017 om 12:26

Auteur: Pim / Supervisor: Pim / Co-auteur: [[]] / Niveau: Beginner / Paginastatus: Incompleet. Laatste bewerking: Pim. Zie ook Handleiding.

Eerste Hulp Wiki zoekt schrijvers! Schrijf jij ook mee?

Synthetische watten zijn gemaakt van polyester en zijn van nature veerkrachtig en vochtdoorlatend. Ze werden tot de introductie van de Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2016[1] gebruikt bij het aanleggen van een steunverband of wonddrukverband. De gedachte was dat ze zorgen voor een goede verdeling van de druk die de ideaalzwachtel geeft. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs voor de meerwaarde van het gebruik van synthetische watten.

Zie ook de overzichtspagina met verbandmiddelen.

Referenties

  1. Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2016, Het Oranje Kruis en Het Nederlandse Rode Kruis, https://www.ehbo.nl/fileadmin/assets-hetoranjekruis/documents/Nieuws/Richtlijnen/Nederlandse_Eerste_Hulp_Richtlijnen_2016_DEFINITIEF.pdf