Metallinegaas: verschil tussen versies

Uit Eerste Hulp Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
[gecontroleerde versie][ongecontroleerde versie]
k
Regel 10: Regel 10:
  
 
[[Bestand:metallinegaas.jpg|200px|thumb|right|Metallinegaas]]
 
[[Bestand:metallinegaas.jpg|200px|thumb|right|Metallinegaas]]
Het '''Metalline-gaas''' is een kompres met een speciale dunne aluminiumlaag die voorzien is van kleine gaatjes zodat het vocht er door kan. Dit compres wordt gebruikt voor brandwonden en is niet-verklevend: het plakt in principe niet aan de wond en is dus gemakkelijk te verwisselen. Het wordt met de aluminium zijde aan de wond aangebracht. Behalve het niet-verkleven is het kompres ook vochtopnemend. Naast brandwonden ook uitermate bruikbaar bij eventueel verbinden van schaafwonden en wonden bij kinderen door het verminderde kleven aan de wond.
+
Het '''gemetalliseerde kompres''' is een kompres met een speciale dunne aluminiumlaag die voorzien is van kleine gaatjes zodat het vocht er door kan. Dit kompres wordt gebruikt voor brandwonden en is niet-verklevend: het plakt in principe niet aan de wond en is dus gemakkelijk te verwisselen. Het wordt met de aluminium zijde aan de wond aangebracht. Behalve het niet-verkleven is het kompres ook vochtopnemend. Naast brandwonden ook uitermate bruikbaar bij eventueel verbinden van schaafwonden en wonden bij kinderen door het verminderde kleven aan de wond.
  
Er zijn ook speciale Metalline [[pleisters]] en [[snelverband]]en verkrijgbaar.
+
Er zijn ook speciale gemetalliseerde [[pleisters]] en [[snelverband]]en verkrijgbaar.
  
 
Zie ook de pagina over het [[brandwondenkompres]].
 
Zie ook de pagina over het [[brandwondenkompres]].
  
 
[[Categorie:Verbandmiddelen]]
 
[[Categorie:Verbandmiddelen]]

Versie van 12 nov 2014 om 13:53

Auteur: Pim / Supervisor: Pim / Co-auteur: [[]] / Niveau: Beginner / Paginastatus: Concept. Laatste bewerking: Dennisvv. Zie ook Handleiding.

Eerste Hulp Wiki zoekt schrijvers! Schrijf jij ook mee?


Metallinegaas

Het gemetalliseerde kompres is een kompres met een speciale dunne aluminiumlaag die voorzien is van kleine gaatjes zodat het vocht er door kan. Dit kompres wordt gebruikt voor brandwonden en is niet-verklevend: het plakt in principe niet aan de wond en is dus gemakkelijk te verwisselen. Het wordt met de aluminium zijde aan de wond aangebracht. Behalve het niet-verkleven is het kompres ook vochtopnemend. Naast brandwonden ook uitermate bruikbaar bij eventueel verbinden van schaafwonden en wonden bij kinderen door het verminderde kleven aan de wond.

Er zijn ook speciale gemetalliseerde pleisters en snelverbanden verkrijgbaar.

Zie ook de pagina over het brandwondenkompres.