Handleiding:FAQ

Uit Eerste Hulp Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Wat is Eerste Hulp Wiki?

Eerste Hulp Wiki is een online tekstboek over Eerste Hulp (ook wel EHBO of Eerste Hulp bij Ongevallen). Deze Wiki dient als een dynamische verzameling van informatie over Eerste Hulp en kan gebruikt worden als achtergrond informatie of ter verdieping voor beginnende of gevorderde Eerste Hulpverleners. Ook verpleegkundigen, medisch studenten en artsen kunnen hier terecht. Het concept van de Wiki maakt het mogelijk dat iedereen kan meeschrijven aan deze Wiki.


Waarom een Eerste Hulp Wiki?

Er zijn veel verschillende cursussen in Eerste Hulp en er zijn diverse boeken en bronnen voor het vergaren van kennis over Eerste Hulp. Helaas zijn er weinig boeken volledig en vrij toegankelijk via het internet. Deze Wiki heeft als doel een platform te zijn voor het delen van kennis over Eerste Hulp en aanverwante zaken, zonder vast te zitten aan een opleidingsinstituut (uitgezonderd de sectie ABCDE).


Waarom lijkt Eerste Hulp Wiki op Wikipedia?

Eerste Hulp Wiki is een website op basis van WikiMedia (het zelfde systeem als door Wikipedia gebruikt wordt). WikiMedia is een platform voor het bouwen van Wiki's. Eerste Hulp Wiki heeft geen banden met Wikipedia in welke vorm dan ook.


Wie zit er achter Eerste Hulp Wiki?

Eerste Hulp Wiki is een initiatief van Eerste Hulpverleners en Medisch studenten die zich al sinds enkele jaren bezig houden met Eerste Hulp in de praktijk en het onderwijs in Eerste Hulp. Alle informatie wordt gecontroleerd door Instructeurs Eerste Hulp en artsen.


Is de informatie op Eerste Hulp Wiki betrouwbaar?

Lees voor meer informatie over de betrouwbaarheid van de informatie op deze Wiki op de pagina Voorbehoud.


Dat is niet juist, dat is een fout!

Als lid van deze Wiki kunt u zelf fouten aanpassen. Geen lid? Wordt dan lid of stuur de redactie een e-mail: redactie@eerstehulpwiki.nl.


Mag ik een afbeelding / animatie / video / stuk tekst gebruiken in een niet-commerciële presentatie?

Ja, in principe mag dat. Al het materiaal op Eerste Hulp Wiki is in principe eigendom van Eerste Hulp Wiki, tenzij anders vermeld. Gebruik in presentaties mag mits de bron (www.EersteHulpWiki.nl) genoemd wordt. Het is niet toegestaan teksten deels/of geheel over te nemen in drukwerk, zonder toestemming van de eigenaar.


Mag ik een bepaalde afbeelding / animatie / video / stuk tekst gebruiken in een commerciëel product?

In principe wel, maar niet zonder schriftelijke toestemming van Eerste Hulp Wiki.


Wie financiert Eerste Hulp Wiki?

Eerste Hulp Wiki is een non-profit project en wordt op dit moment niet financieel ondersteunt.