Gevorderde Eerste Hulp

Uit Eerste Hulp Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Gevorderde Eerste Hulp, hét boek voor gediplomeerde EHBO- en BHV-ers.

GevorderdeEersteHulp600.jpg

Met het behalen van het diploma Eerste Hulp houdt het voor veel eerstehulpverleners en bedrijfshulpverleners niet op. Ze willen zich verder verdiepen in velerlei onderwerpen waarmee zij in de praktijk te maken hebben. Dat kan evenementenhulpverlening zijn, maar ook specifieke bedrijfsomgevingen waarbij een verhoogd risico op het optreden van incidenten aanwezig is. Gevorderde Eerste Hulp is de nieuwe uitgave die verdieping biedt voor eerstehulpverleners die meer dan alleen incidenteel hulpverlenen.

Gevorderde Eerste Hulp is een moderne uitgave die voorziet in de vraag van veel eerstehulpverleners en instructeurs naar een actueel herhalings- en verdiepingsboek. Deze uitgave biedt verdieping in bestaande thema’s en verbreding met nieuwe onderwerpen. Het boek is gebaseerd op de ABCDE-methodiek en geeft daarmee de eerstehulpverlener en bedrijfshulpverlener een gestructureerde methode voor de benadering van (ongevals)slachtoffers. De vitale functies worden in logische volgorde beoordeeld: ‘treat first what kills first’. Er is ruimschoots aandacht voor onwelwordingen en ongevallen. Voor de evenementenhulpverlener zijn er vele waardevolle tips over de inzet op evenementen en de omgang met slachtoffers die Alcohol&Drugs gebruikt hebben. De Eerste Hulp sluit met dit boek nog beter aan op de professionele hulpverlening.

Gevorderde Eerste Hulp kwam tot stand na een unieke samenwerking tussen Pim de Ruijter (arts en instructeur Eerste Hulp) en een deskundige redactieraad waarin Het Oranje Kruis, de KNV EHBO en diverse professionals uit het veld deelnamen. Het boek is op 31 oktober verschenen bij EduPlaza en is ook te verkrijgen bij Het Oranje Kruis, KNV EHBO en de boekhandel, voor de prijs van euro 19,95 (incl. BTW). ISBN 978-94-91838-01-9

Meer informatie is ook te vinden op de website van het boek: [1].

Meer informatie

Illustratiemateriaal, het omslag en meer informatie kunt u opvragen via: EduPlaza/ WebEdu Rooseveltstraat 12 2321 BM Leiden T: 071-7110376 Contactpersoon: Petra Noordermeer, uitgever.

Ook kunt u via EduPlaza in contact worden gebracht met de auteur Pim de Ruijter voor een interview.

Gevorderde Eerste Hulp is ook uitgebracht bij de Nationale Bond EHBO onder de titel 'EHBO Leren & Doen PLUS'.

Redactie:

  • Jan Biert, traumachirurg en MMT-arts, UMC St Radboud, Nijmegen* Marion van den Hurk, instructeur eerste hulp, Maarn
  • Boi Jongejan, arts, directeur Het Oranje Kruis, Den Haag
  • Hans van der Pols, ambulanceverpleegkundige, Het Oranje Kruis, Den Haag
  • Paul Wouters, ambulanceverpleegkundige, Nijmegen
  • Kim Zaszlos, SEH-arts KNMG, St. Elisabeth Ziekenhuis, Tilburg