Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

BasisEH:Inleiding

1.440 bytes toegevoegd, 13 mei 2011 15:48
geen bewerkingssamenvatting
{{Status|
|mainauthor= [[AuteurGuusje]]
|supervisor= [[Supervisor]]
|niveau= [[Handleiding#Niveau|Beginner]]
|status= [[Handleiding#Status|Niet beschreven]]
}}
Welkom bij de inleiding van de Eerste hulp wiki.
 
==Wat is Eerste Hulp?==
 
Eerste hulp is de hulp die iemand direct na het oplopen van een verwonding/ ziek worden krijgt. Vaak zal dit op de plaats waar het ongeluk/ ziekte is ontstaan. Eerste hulp kan op vele verschillende niveau's plaatsvinden, van een omstander die met iemand praat en een handje vasthoudt tot een getrainde eerste hulp verlener (EHV-er)die de persoon kan helpen door zijn vitale functies kan beschermen bij een ongeval of een pleister of verbandje kan geven wanneer iemand een wondje oploopt. Daarnaast kunnen ook professionele hulpverleners eerste hulp verlenen, van toevallig passerende verpleegkundigen en artsen tot de gealarmeerde ambulance. Al deze mensen verlenen eerste hulp.
 
Er bestaan vele verschillende opleidingen en opleidingsniveau's binnen de eerste hulp.
Zo zijn er mensen die geen cursus hebben gevolgd, mensen met een BHV-cursus, mensen met een Oranje Kruis cursus, Rode Kruis cursus, Medic First Aid cursus, First Aid International cursus, LPEV cursus, en zo kan de lijst nog veel verder worden uitgebreid. Al deze mensen leren hulp verlenen aan een slachtoffer, met dezelfde of andere technieken, andere methodieken, en op verschillende niveaus.
 
Het uiteindelijke doel is het hulp kunnen verlenen, en daar leiden alle cursussen toe op. Het kiezen van een cursus is dan ook een proces waarin de cursist moet bepalen wat hij/zij wil leren en hoe.
21
bewerkingen

Navigatiemenu