Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

BLS:Uitvoering

113 bytes toegevoegd, 10 apr 2011 18:57
k
geen bewerkingssamenvatting
Reanimatie een zeer belangrijke vaardigheid binnen de eerste hulp. Als EHV-er zul je het wellicht nooit meemaken, maar door training zorg je dat je bekwaam wordt en blijft.
Stel, je zit thuis op de bank en de buurman komt omgelopen omdat zijn vrouw "niet goed is geworden".Jij gaat met hem mee, en treft de buurvrouw op de grond aan. Wat moet je dan doen?
* '''Let op veiligheid''':Zorg ten eerste dat de omgeving voor jou veilig is, en daarnaast voor omstanders en het slachtoffer.Lees ook [[BasisEH:VeiligheidHygiene|Veiligheid en Hygiëne]]
* '''Kniel naast het slachtoffer''': Kniel dan op schouderhoogte naast het slachtoffer.
* '''Controleer bewustzijn''': Pak haar (hem) voorzichtig bij de schouders, schud en roep Gaat alles goed met u? of Hallo, doe de ogen eens open.
De buurvrouw reageert niet.
* '''Roep om Hulp''': Wanneer ze niet reageert roept u om hulp. Doe dit door duidelijk en hard HELP te roepen of om omstanders te vragen bij je te blijven.
* '''Open de ademweg''': plaats Plaats een hand op het voorhoofd, en twee vingers onder de kin. Kantel het hooft lichtjes terwijl je de kin lift. Dit is de Chinlift.* '''Controleer de ademhaling''': Terwijl je de kin lift kijkt luistert en voel je voor 10 seconden of er ademhaling aanwezig is. Kijk naar de borstkas, luister aan de mond, en voel met de wang of er luchtbeweging is.
Er is geen Ademhaling.
* '''Zorg voor professionele hulp''': Zeg de helper/buurman Bel 1-1-2 ,vraag om een ambulance in de woonplaats en zeg dat het om een reanimatie gaat. Haal een AED, en kom zo spoedig mogelijk terug.
21
bewerkingen

Navigatiemenu