Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.

Wijzigingen

Hulpdiensten:Ambulance

123 bytes toegevoegd, 23 jan 2012 18:53
geen bewerkingssamenvatting
* [[Ernstige bloedingen]] en [[shock]]
<br>
De ambulance bevat alle middelen nodig voor stabilisatie van slachtoffers op straat. De verpleegkundige en chauffeur kunnen op straat al starten met [[Advanced Life Support]], [[Advanced Trauma Life Support]] en volgen ook het [[ABCDE-protocol]]. De Nederlandse ambulancedienst werkt volgens het Landelijk Protocol Ambulancezorg [http://visio.ambulancezorg.nl/LPA7.2/].
Na een [[112]] melding krijgt de ambulancedienst van de [[meldkamer ambulancezorg]] (MKA) de opdracht om ter plaatse te gaan bij de melder. Afhankelijk van de spoed die de melding met zich meebrengt zal de meldkamer centralist een bepaalde urgentie aan de melding geven. Afhankelijk van deze urgentiecode zal de ambulance met spoed, met enige spoed of zonder haast naar de melding rijden. Afhankelijk van de urgentie wordt al dan niet gebruik gemaakt van optische- en geluidsignalen, ofwel zwaailicht en sirene. Er zijn op dit moment drie urgenties:
In andere landen in de wereld is er veel verschil in het opleidingsniveau van het ambulancepersoneel. Soms zijn dit eerstehulpverleners met een aanvullende training. In sommige landen komt in de moeilijkere gevallen een arts ter plaatse die de ambulance ondersteunt, zoals in Belgie de MUG-arts.
====Voertuigen===-=
Er zijn in Nederland meerdere typen ambulances, die afhankelijk van de situatie en het type transport kunnen worden ingezet. Per [[veiligheidsregio]] is er verschil de aanwezige types en het aantal.
* '''Reguliere spoed Ambulance''': wordt ingezet voor alle A1 en A2 ritten en bij beschikbaarheid voor B-vervoer. Deze ambulances zijn te herkennen aan de blauw-rode striping op de gele achtergrond.