Burgerhulpverlening: verschil tussen versies

Uit Eerste Hulp Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
 +
'''Burgerhulpverlening''' is een populaire term voor de hulpverlening door lekenhulpverleners op verzoek van de [[112-meldkamer]] bij een reanimatie. Via een speciaal systeem worden burgerhulpverleners opgeroepen om naar een reanimatie te gaan om te starten met reanimatie en eventueel de [[AED]] te gebruiken. Er zijn diverse netwerken hiervan beschikbaar.
 +
 +
'''AED-alert''' is een landelijk project waar vrijwilligers met een geldig reanimatie diploma zich kunnen aanmelden. Indien er in hun omgeving (postcodegebied) een reanimatie wordt gemeld, wordt gelijktijdig met het alarmeren van de [[ambulance]] ook een sms gestuurd naar zoveel mogelijk vrijwilligers.
 +
 +
 
Externe links:
 
Externe links:
 
<br>
 
<br>

Versie van 15 sep 2011 om 22:44

Burgerhulpverlening is een populaire term voor de hulpverlening door lekenhulpverleners op verzoek van de 112-meldkamer bij een reanimatie. Via een speciaal systeem worden burgerhulpverleners opgeroepen om naar een reanimatie te gaan om te starten met reanimatie en eventueel de AED te gebruiken. Er zijn diverse netwerken hiervan beschikbaar.

AED-alert is een landelijk project waar vrijwilligers met een geldig reanimatie diploma zich kunnen aanmelden. Indien er in hun omgeving (postcodegebied) een reanimatie wordt gemeld, wordt gelijktijdig met het alarmeren van de ambulance ook een sms gestuurd naar zoveel mogelijk vrijwilligers.


Externe links:
Filmpje AED-Alert: http://www.youtube.com/watch?v=9QVHxxyHnEY