Burgerhulpverlening: verschil tussen versies

Uit Eerste Hulp Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
[gecontroleerde versie][gecontroleerde versie]
Regel 1: Regel 1:
'''Burgerhulpverlening''' is een populaire term voor de hulpverlening door lekenhulpverleners op verzoek van de [[112-meldkamer]] bij een reanimatie. Via een speciaal systeem worden burgerhulpverleners opgeroepen om naar een reanimatie te gaan om te starten met reanimatie en eventueel de [[AED]] te gebruiken. Er zijn diverse netwerken hiervan beschikbaar.
+
'''Burgerhulpverlening''' is een populaire term voor hulpverlening door lekenhulpverleners op verzoek van de [[112-meldkamer]] bij een reanimatie. Via een speciaal systeem worden burgerhulpverleners opgeroepen om naar een reanimatie te gaan om te starten met reanimatie en eventueel de [[AED]] te gebruiken. Er zijn diverse netwerken hiervan beschikbaar.
 
 
'''AED-alert''' is een landelijk project waar vrijwilligers met een geldig reanimatie diploma zich kunnen aanmelden. Indien er in hun omgeving (postcodegebied) een reanimatie wordt gemeld, wordt gelijktijdig met het alarmeren van de [[ambulance]] ook een sms gestuurd naar zoveel mogelijk vrijwilligers.
 
  
 +
'''AED-alert''' is een landelijk project waar vrijwilligers met een geldig reanimatie diploma zich kunnen aanmelden. Indien er in hun omgeving (postcodegebied) een reanimatie wordt gemeld, wordt gelijktijdig met het alarmeren van de [[ambulance]] ook een sms gestuurd naar zoveel mogelijk vrijwilligers. De sms bevat het adres van de reanimatie en het verzoek om daar ter plaatste te gaan en reanimatie te starten. Indien in de directe omgeving een AED beschikbaar is wordt tevens het adres van de AED met eventuele toegangscode meegestuurd, zodat deze opgehaald kan worden.
  
 
Externe links:
 
Externe links:
 +
<br>
 +
AED-alert: http://www.aed-alert.nl
 +
<br>
 +
AED4.eu (overzicht AED's): http://www.aed4.eu
 
<br>
 
<br>
 
Filmpje AED-Alert: http://www.youtube.com/watch?v=9QVHxxyHnEY
 
Filmpje AED-Alert: http://www.youtube.com/watch?v=9QVHxxyHnEY
  
 
[[Categorie:Woordenlijst]]
 
[[Categorie:Woordenlijst]]

Versie van 15 sep 2011 om 23:12

Burgerhulpverlening is een populaire term voor hulpverlening door lekenhulpverleners op verzoek van de 112-meldkamer bij een reanimatie. Via een speciaal systeem worden burgerhulpverleners opgeroepen om naar een reanimatie te gaan om te starten met reanimatie en eventueel de AED te gebruiken. Er zijn diverse netwerken hiervan beschikbaar.

AED-alert is een landelijk project waar vrijwilligers met een geldig reanimatie diploma zich kunnen aanmelden. Indien er in hun omgeving (postcodegebied) een reanimatie wordt gemeld, wordt gelijktijdig met het alarmeren van de ambulance ook een sms gestuurd naar zoveel mogelijk vrijwilligers. De sms bevat het adres van de reanimatie en het verzoek om daar ter plaatste te gaan en reanimatie te starten. Indien in de directe omgeving een AED beschikbaar is wordt tevens het adres van de AED met eventuele toegangscode meegestuurd, zodat deze opgehaald kan worden.

Externe links:
AED-alert: http://www.aed-alert.nl
AED4.eu (overzicht AED's): http://www.aed4.eu
Filmpje AED-Alert: http://www.youtube.com/watch?v=9QVHxxyHnEY